Lägesrapport från Torestorps Fiber

Så här på årets sista dag passar det bra att summera fiberåret och informera om arbetet 2017. Utförligare information finns på www.torestorpsfiber.se.

Arbete 2016

Den 15 augusti hade vi byggstart, med start i tätorten där nu schaktningen nästan är helt slutförd. Någon veckas arbete återstår i området omkring Blomstervägen. I november påbörjades schaktningen i området landsbygd öster med start från tätorten och man har nu passerat Kårte.

Under sommaren genomfördes även upphandling av kommunikationsoperatör, dvs den som belyser och driftsätter nätet. Vinnande anbudsgivare blev Zitius.

Planerat arbete 2017

I januari får vi hit ytterligare ett arbetslag med en 15-tons grävmaskin som kommer att börja i området landsbygd norr/väster. Det innebär att vi då har tre arbetslag med sammanlagt 4 maskiner igång. I slutet av januari påbörjas blåsning av fiber i tätorten och i februari börjar installation av anslutningsdosor på fastigheterna i tätorten. Tidsplanen i övrigt för 2017 ser i nuläget ut enligt nedan, men kan komma att justeras beroende på vinterförhållanden och förekomst av tjäle. Information om driftsättning av nätet publiceras efter uppstartsmöte med kommunikationsoperatören Zitius i januari.

tidsplan-januari

Sena anslutningar

Om det finns någon som ännu inte har anslutit sig, men kommit på att det vore en god idé, måste ni kontakta styrelsen omgående. Det går fortfarande att ansluta sig, men i och med byggstart i område öster samt norr/väster, garanterar vi inte att anslutning i dessa områden kan ske till ordinarie insats. Om det tillkommer extra kostnader pga omprojektering eller omfördelning av resurser, kommer dessa extra kostnader att läggas på aktuell anslutning. Även i den södra delen är det angeläget att man snarast möjligt meddelar oss nya anslutningar.  Det är absolut klokare att hoppa på nu, än att komma på efter det att projektet är slutfört och nätet är driftsatt, att man skulle ha anslutit sig. Så hör av er omgående till styrelsen@torestorpsfiber.se om ni har en fastighet som ni vill ansluta.

Informationsmöte 23 januari

Vi bjuder in alla medlemmar till informationsmöte den 23 januari kl 19.00 i Torestorps bygdegård. Våra entreprenörer och partners medverkar och det blir en informationsspäckad kväll. Läs mer om innehåll och medverkande aktörer här.

Gott nytt år!

Vi i styrelsen önskar er alla ett riktigt gott nytt år och vill även passa på att tacka för alla uppmuntrande ord och den uppskattning som visas oss och vårt arbete, det värmer!

Torestorps Fibers styrelse
/Gunilla Esbjörnsson
ordförande

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *